1 stor kylling
3 liter vand
3 majskolber
Lidt salt og peber
Hønsebouillon
3 løg
2 fed hvidløg
3 spsk hakket koriander
4 store bagekartofler
3 medium hvide kartofler
3 medium røde kartofler
Guasca
0,25 l fløde til serving
1 glas kapers til serving

Skær kyllingen i stykker go kom den i en gryde med majs, bouillon, løg, hvidløg og salt go peber. Tilsæt vand og lad det hele koge i ca 30 min. Tilsæt bagekartofler og koriander.

Skræl de hvide og de røde kartofler, skær dem i tern og kog dem møre i en gryde. Kog de her kartofler for sig selv.

Tag kyllingen op og pil kødet af den, mens suppen koger videre. Mos kartoflerne i supppen og tilsæt de hvide og røde kartofler (skåret i mindre stykker) og kyllingen. Krydder med guacas og smag til med salt go peber. Server suppen rygende varm, med et lille skvat fløde go kapers.

Colombianerne bruger en kartoffel der hedder Papa Criolla, men den er svær at støve op i Danmark. Brug derfor en ganske normal bagekartofel – den kan moses ligeså flot.

Se film.

Share to