Chokolademuffins med flydende chokolade tager tid. Regn med gode tre timer fra start til slut. Opskriften er til 8 muffins.

Start med chokoladecremen:
100 g mørk chokolade
3/4 dl piskefløde
1 spsk. revet frisk ingefær (kan evt. udelades)

Hak chokoladen og bring piskefløden i kog. Når piskefløden koger, tager du gryden af blusset og kommer den hakkede chokolade i. Lad chokoladen smelte uden at røre i gryden. Stille og roligt. Efter cirka 10 minutter er chokoladen smeltet, og du kan tilsætte fintrevet ingefær. Nu skal du piske med elpisker til massen er helt cremet. Form chokoladecremen til 8 kugler, læg dem på et fad og dæk dem med film. Sæt kuglerne i fryseren.

Nu er det tid til at lave kagedej:
150 g mørk chokolade
100 g smør
25 g mandler
100 g hvedemel
5 æg
50 g flormelis (+ noget flormelis til pynt, evt.)

Smelt chokolade og smør i vandbad. Hak mandlerne meget, meget fint og bland dem med hvedemel. Del æggene, pisk æggehviderne helt stive og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Rør rundt i det smeltede chokosmør og tilsæt ca. 1/3 af æggehviderne. Vend massen forsigtigt med en dejskraber. Tilsæt resten af æggehviderne og vend meget forsigtigt. Vend til sidst melblandingen og æggeblommerne i. Et ad gangen. Dejen skal være meget luftig (som chokolademousse).

Fyld kageformene halvt op med kagedej og tryk en chokoladekugle ned i dejen. Fordel resten af kagedejen i formene. Chokoladekuglerne skal være dækket helt til. Dæk kagerne med film eller bagepapir og stil dem i fryseren mindst 3 timer.

Bag kager i 15 minutter ved 220 grader (varmluft). Det er vigtigt, at kagerne kommer direkte fra fryseren og ind i ovnen. Så får du nemlig det bedste resultat og midten af hver muffin vil være flydende.

Lad kagerne køle i 10 minutter inden du tager dem ud af formene. Du kan spise kagerne som de er eller med fx is eller sorbet. Husk et drys flormelis på toppen. Det glemte vi.

Se film

Share to