Fars
250 g Hakket kalv og flæsk
1 løg
1 æg
Lidt rasp
Salt og peber

Sovs
1 spsk karry med top på
En stor klump smør
1 håndfuld hvedemel
Vand fra kødbollerne
Lidt mælk
Salt og peber

Riv løget ned i farsen. Bland de andre ingredienser sammen. Farsen må ikke være for våd eller tør, så prøv dig lidt frem med raspen. Sæt en stor gryde med vand over og form kødbollerne med en ske. Kog dem i vandet, når de blobber op er de færdige. Tag bollerne op af vandet. Gem vandet til sovsen.

Smelt smøret i bunden af gryden, og brænd karryen af i det. Tilsæt melet så det bliver en fast klump. Rør vandet i lidt efter lidt, så du får en god tyk sovs. Tilsæt lidt mælk for at gøre den mere cremet. Smag til med salt og peber.

Kom kødbollerne ned i sovsen og lad det stå og små simre lidt.

Server med ris.

Hvis du vil gakke lidt ud, kan du spice den tradtionelle ret op med fx, chutney, rosiner, kokos og tørrede bananer – men kun hvis du er en rigtig frækkert.

Se film.

Share to