4 gode Breakfast Tacos

4 hvedetortillaer
100 g revet cheddar ost
4 store skiver bacon
4 æg
Lidt fløde eller mælk til røræggenSalsa
3 stk. tomater
1 lille chili
1 lille løg
En dusk korianderRefried beans
1 dåse kidney bønner (sorte)
1/2 lille løg
1/2 oliven olie
lidt vand
salt og peberStart med at lave salsaen. Den har godt af at stå og trække lidt. Hak alle ingredienserne godt og rør sammen og stil det køligt. Stil den til side og gerne lidt køligt.

Blend bønnerne i en skål sammen med lidt løg, olivenolien, salt og peber. Tilsæt gerne lidt vand, så din mos ikke bliver tør og kedelig.

Steg baconen sprød og lad det dryppe af på en serviet, inden du bygger din taco. Vask ikke panden! Lav din røræg på samme pande – for resterne af stegefedtet fra dit bacon er perfekt at stege røræg i.

Slå æggene sammen, pisk fløde/mælk i og steg din røræg ved svag varme. Hæld eventuelt æggemassen gennem en si, så bliver røræggen ekstra blød og cremet.

Til sidst varmer du hvedetortillaen let på en pande. Start med den ene side – ca. 20-30 sekunder, vend den og riv lidt ost på. Lad osten smelte og tag så tortillaen af varmen.

Det er vigtigt, du ikke giver din tortilla for længe på panden, for så bliver den hård og svær at rulle sammen.

Nu er du klar til at bygge din tortilla. Først tortilla med smeltet ost, så refried beans, så bacon, røræg og til sidst en god skefuld salsa. Rul hele herligheden sammen og spis den straks med fingrene – dirty style.

Se film

Share to