Dej
1 kg hvedemel, evt. groft hvedemel + ekstra til æltning
6-7 dl vand
En pakke økologisk gær (30-40 g)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt

Smag
1-2 courgette, revet
200 g gedeost
Frisk timian

Opløs gæret i en smule vand. Bland alle de tørre ingredienser og gæret – og tilsæt lidt vand ad gangen. Og så ælter du bare løs til dejen er fast og elastisk. Måske skal du tilsætte en smule mere vand eller en smule mere mel. Du kan ikke tage fejl.

Når dejen er fin, er den klar til første hævning. Den skal hæve minimum til dobbelt størrelse og tager ikke skade af at hæve natten over. Stil dejen lunt med et viskestykke over.

Slå nu alt luft ud af dejen og tilsæt en revet courgette og gedeosten. Det kan være en god ide at smule gedeosten en smule. Ælt godt og form dit brød som du vil – form dejen til boller, bag det som det er eller flet et fletflüte.

Lad dine boller eller fletflüte hæve 1 times tid. Denne hævning er vigtig, for det er nu brødet bliver luftigt og ikke til at stå for. Bag dit brød ved 180 grader til det er færdigt… cirka en halv time.

Share to