Denne portion er til 4-5 personer.

2 kyllingebryster
Evt. 10 tigerrejer
3 friske tomater
1 bundt frisk koriander
4 stænger bladselleri
God rom
Kyllingefond
2 kokosnødder (eller 1-2 dåser kokosmælk)

Salt & peber
3 røde og grønne æbler
2 mango (gerne grøn og umoden)
Yasmin Ris
Et bundt persille til pynt
Hvidløg*
1 rødløg*
1 hvidt løg*
8-10 gulerødder*
1 bundt frisk timian*
Stærk karrypulver*

* Brug halvdelen til marinade og halvdelen direkte i gryden.

Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og læg i en pose med hakkede løg, hvidløg, gulerødder, timian og karry. Brug kun halvdelen nu og lad kyllingen trække et par timer.

Da vi kogte fond, skar vi de to kyllingebryster fra og lagde til side til denne ret.

Kokosmælk
Start med kokosnødderne. Slå hul på dem og hæld vandet fra. Riv kødet (og undgå at få skallen med). Enten river du den hvide skal på et almindeligt rivejern – ellers kan du komme alle stykkerne i en lille foodprocessor og lade den gøre det hårde arbejde.

Kom kokoskød i en skål og hæld vand ved. Der skal være et par centimeter mere vand end kokoskød i skålen. Når kødet har trukket og afgivet alt sin saft og kraft, maser du vandet gennem et viskestykke. Og bum. Så har du din hjemmelavede kokosmælk.

Gryden
Efter et par timer svitser du kyllingen i rom sammen med den stærke karry. Hæld resten af ingredienserne i gryden (undtagen æbler og mango)og lige dele fond og kokosmælk, så det står lige med kyllingen.

Husk at sætte ris over …

Imens retten simrer skærer du æbler og mango i mindre stykker. Når retten smager perfekt, kommer du æbler og mango i gryden og lader herligheden simre max i to minutter.

God appetit.

Se film

Share to