Denne portion er til 4-5 personer.

8-10 gulerødder
1 bundt frisk koriander med rod (gem nogle topblade til pynt)
Stødt koriander
4 tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 normal størrelse kartoffel / eller 2 små
4-5 stænger bladselleri
1 spsk. cremefraiche, 38%
Mini “lår” fra kylling (se fond)
Rigeligt med salt & peber
Timian, 2 kviste
Vindruekerneolie til stegning
Fond 200-300 ml og vand for resten til det dækker emner i gryden med max 1 cm vand (Alternativ til fond : Vand + 1 stor skefuld Herbamare øko grøntsagsbouillon + 1 hønsebouillon)

Skær løg, hvidløg – steg dem blanke med 1 tsk. stødt koriander. Ned med gulerødder, bladselleri i grove tern og sorter dem i en stor gryde sammen med 2 tsk. stødt koriander. Tilsæt, frisk koriander (med rod og hele pivtøjet), salt, peber  og til sidst fond. Bring det i kog, og derefter lad det simre under låg. Det er vigtigt det ikke skam-koger. Medium varme og simre i 20-30 minutter til alt er HELT mørt.

Rul dine mini lår i salt og peber og steg dem på panden sammen med hvidløg og timian. Når de er stegt på alle sider, lader du dem stege færdigt i ovnen. (Brug kun en pande, der kan tåle ovn) Når suppen er færdig, er dine lår også færdige. Sådan cirka. Men hold øje med dem, de må ikke blive for hårde, når du trykker med din finger – de kan nemt blive tørre. Så efter 10 minutter på 150 grader skal du nok til at se lidt efter dem.

Når alle grøntsagerne i gryden er møre, moser du dem med en stavblender. Og smag selvfølgelig til inden du serverer din suppe.

Velbekomme.

Se film

Share to