Til 8-10 mindre portioner

4 blade husblas

3 hele pasteuriserede æg
100 g sukker
2-3 citroner, kun skal og hakket helt fint
½-1 dl citronsaft (alt efter hvor sur, du vil ha’ den)
¼ piskefløde + lidt til pynt

Læg de fire blade husblas i blød og pisk æg og sukker helt hvidt.

Smelt den opblødte husblas i en gryde med det vand, der hænger ved. Når bladene er smeltet, hælder du citronsaften i gryden og rører godt.

Rør nu citronsaften og husblas i din æggemasse – og rør godt. Rør. Rør. Rør så der ikke kommer klumper i din fromage. Jo mere saft, jo mere syrlig fromage. Og vi elsker når citronfromage smager af citron – så vi har nok brugt tæt på 2 dl i denne portion.

Pisk fløden til flødeskum og vend den let i massen sammen med de finthakkede citronskaller. Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.

Vi pyntede vores citronfromage med flødeskum, lavendelblade og ægte kandiserede violer. De let parfumerede lavendelblade og den klare smag af viol er perfekt til den syrlige fromage.

Kan du ikke få nok af det sure, så pynt fx med fintrevet citronskal.

Se film

Share to