150g smør
2,5 dl sukker
1 tsk groft salt
1.5 dl brun farin
2 æg
5 dl hvedemel
2 tsk vanilie sukker
2 tsk bagepulver
100 gr hakket mørk chokolade (evt med orange smag)
100 gr tørrede blåbær eller tranbær.

Rør smør, sukker og salt godt sammen i en dejlig skål. Rør brun farin og æg i.
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og vend det i smørblanding (evt. drysset gennem en sigte).
Tilsæt chokolade og bær. Rør godt rundt.
Lav små toppe på bagepladen og tryk dem evt. lidt flade. De må gerne ligne “jeg-ved-ikke-hvad”. Men der skal være plads mellem dem, ellers vokser de sammen under bagningen. Bag dem i 6-10 min. alt afhængig af størrelse. Til denne portion kræver det nok, at du bager dem ad to omgange – med mindre du bage i luftovn. Lad dem køle i 20 min. efter bagning.

Du kan gemme cookies i en kagedåse i ca. 4 dage. Hvis de bliver bløde kan du varme dem på brødristeren eller i ovnen og hopla – så er de sprøde igen.
Velbekomme.

Share to