Den er til dig, Sergei.Start med mørdejen. Du ælter alle ingredienserne godt sammen og stiller på køl en time.

Mørdej:
150 g hvedemel
100 g blødt smør
2 spsk. flormelis
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Rul den kolde mørdej ud og læg den i en tærteform. Det er en god idé at bruge en tærteform med løs bund (min tærteform er 27 cm i diameter).
Forbag mørdejen ved 130 grader en 5-10 minutter mens du laver citroncremen.

Citroncreme:
4 æg
190 g sukker
Citronsaft fra 2 citroner
Finthakket citronskal fra 2 citroner
1,2 dl fløde

Pisk æg og sukker rigtig, rigtig godt og tilsæt de andre ingredienser. Hæld citroncremen gennem en sigte og bag tærten i 30 minutter eller til cremen er stivnet. Køl tærten helt ned inden du lægger marengs øverst.

Marengs:
Pisk 7 æggehvider helt stive
Hæld langsomt 400 g flormelis i de stive æggehvider
Tilsæt citronsaft – og mere end du tror
Læg marengs på den kolde tærte og bag hele molevitten ved 250 grader til den bliver lysebrun på toppen. Det går lynhurtigt! Så hold et vågent øje på tærten.

Se film.

Share to