Dej
400 g hvedemel
2,5 dl vand
30 g gær
1 spsk gær
5 spsk olivenolie
1 æg til pensling

Fyld
4 svinekotelleter med fedtkant
2 store løg
3 fed hvidløg
2 røde peber
1 stor tomat
Frisk oregano

Rør gæret ud i vandet sammen med olien og saltet. Bland melet i og ælt det hele godt sammen. Stil dejen til hævning ca en time.
Hak kødet i små stykker. Hak grøntsagerne og krydderurter fint. Steg kødet på panden og tag det af når det er færdigt. Steg grøntsagerne på samme pande og hæl derefter kødet tilbage og steg det færdigt et par minutter.

Del dejen i to og rul den ud. Læg den halvdel i bunden af en smurt bradepande. Læg fyldet ud på dejen. Rul den anden halvdel af dejen ud og læg den over fyldet. Saml dejen i kanterne og pensel det hele med sammenpisket æg. Lav et hul i midten og bag din empanada i ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter.

Se film.

Share to