Majsdej
200 g majs mel
1/2 l vand
1 spsk olie
Lidt safran
1/2 tsk salt

Fyld
200g skrællet kartofler i tern
Lidt bouillon
1spsk oliven olie
1 hakket løg
2 hakket tomater
½ tsk salt
4-5 hakket forårsløg
1 fed hvidløg, hakket
2 spsk hakket koriander
2 spsk hakket rød peber
¼ tsk peber
250g hakket svine eller oksekød
Olie til frituresteging

Kog kartoflerne sammen med lidt salt i ca 25 min. Bland kødet med lidt salt og peber. Hak alle grøntsagerne fint. Steg kød og grøntsager i oliven olie på en stor pande. Tilsæt lidt bouillon og safran. Kom de kogte kartofler ved og mos dem sammen med kødet.

Bland majs mel, vand, safran, salt og olie samen til en fast masse. Dæk det til med et klæde og lad det trække i ca 20 min.
Dæk køkkenbordet med et stort stykke plastik, og hæld en lille smule oile på. Form lidt dej til en kugle og tryk den lidt flad. Læg plastikken over dejen og tryk den nu helt flad. Brug en form for at sikre dig at dine empanadas bliver lige store, lige tykke.

Læg lidt fyld på den ene halvdel af dejen og fold den anden side over med hjælp fra plastikken. Luk forsigtigt lommen med en gaffel.

Frituresteg empanadas i kogende olie et par minutter, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og server derefter straks mens de er rygende varme.

Se film.

Share to