10-12 fastelavnsboller

Bolledej
330 g mel
165 g margarine
50 g gær
1,5 dl sødmælk
2 spsk. sukker
Knivspids salt
1 æg

Creme
1 æggeblomme
1,5 spsk. sukker
1 spsk. maizena majsstivelse
1,5 sødmælk
1 tsk. vaniljesukker

Lun mælk og margarine i en gryde og rør gæren i. Husk, at mælken kun skal bliver fingervarm, for høj temperatur kan nemlig ødelægge gæren. Og tilsæt nu mel, æg, sukker, salt og ælter dejen rigtig godt.

Lad dejen hæve i 40 minutter et lunt sted med et klæde over. Dejen hæver til cirka dobbelt størrelse.

Creme
Hæld æggeblomme, sukker, maizena og mælk i en gryde, varm det op til kogepunktet og pisk hele tiden. Når cremen er blevet tyk, tager du den af varmen og tilsætter vaniljesukker.

Nu er du klar til at forme dine fastelavnsboller.

Slå alt luft ud af dejen (del den eventuelt i to) og rul den ud med en kagerulle til cirka 1 ½ cm. Udstans dejen med et lille glas.

Læg en skefuld creme på hver lille cirkel og afslut med en cirkel. Nu har du 10-12 fine fastelavnsboller formet som burgerboller.

Læg fastelavnsbollerne på en bageplade og tryk dem lidt på toppen, og lade dem hæve i ½ time.

Bag dine boller i 10-12 min. ved 200 grader og drys med flormelis, når de er kølet lidt af.

Se film

Share to