Jeg er vokset op med hjemmelavede flødekarameller. Hver jul sad jeg på køkkenbordet og så forundret til, når min mor forvandlede fløde, sukker og sirup til gyldne flødekarameller. Hun pakkede dem sirligt ind i farvet papir og bandt små knuder i hver ende. Det var ren magi. Og jeg måtte kun kigge. Ikke røre eller smage før til allersidst. For de var brandvarme.

Opskriften bliver til cirka 60 stk.

½ l. piskefløde, 38 %
250 g sukker
125 g. glukose sirup (det finder du fx i Irma)
lidt salt
1-2 spsk. eddike

Hæl alle ingredienserne på en pande og varm det stille og roligt op. Rør med jævne mellemrum i massen og kom eddike og salt i til sidst. Massen skal være helt gylden før du laver en karamelprøve under den kolde hane.

Når det kolde vand gør din karamelprøve helt hård, er karamelmassen klar til at komme af panden.  Jeg hælder hele molevitten på et stykke bagepapir og begynder at forme karamellerne, mens massen stadig er varm. Husk, den er brandvarm. Du kan også vælge at hælde massen i en form (foret med bagepapir) og skære karamellerne ud med en kniv, når den er kølet lidt af. Men bliver den kold, er det umuligt at skære ud – eller forme til små karameller.

Når karamellerne er kolde, er de klar til at blive pakket ind i farvet cellofanpapir eller bagepapir og bind enderne. Pastænderne.

Tip: Kom evt. smuttede og hakkede mandler eller kakaopulver i.

Share to