Denne portion giver fond til cirka 5 retter á en 4-5 personer.

2 kornfede kyllinger
Et stort bundt persille
5-6 gulerødder
Løg
4 fed hvidløg
4-6 stilke bladselleri
En kvist timian
En kvist rosmarin
Salt
Vand

Skær kyllingerne ud. Skær lår, bryst og vinger fra skroget og bræk skroget lidt fra hinanden. Læg stykkerne i en stor gryde sammen med de mange grøntsager og krydderurter – og hæld vand ved. Det er svært at sige præcist hvor meget vand, men så der er vand op over kyllinger og grøntsager.

Læg evt. kyllingebrysterne til side og brug dem fx til Red Thai Curry eller Caribbean Rum Chicken.Og brug kyllingelårene til Carrot’n'Coriander Soup.

Lad det simre i en time (og gerne to hvis du har tid), og skum det værste fedt fra.

Når herlighederne er kogt helt ud, er fonden færdig. Si vanden/fonden fra og gem den i en stor skål. Pil eventuelt kyllingeskroget og gem kødet til en god kyllingesalat.

Se film

Share to