Slå dejen op dagen før du vil bage.
Du skal bruge:
½ kg mørk farin
½ kg mel
15 g potaske
1 kg mel
500 g honning

Smelt honning og ælt ingredienserne godt sammen. Læg et hårdt opvredet viskestykke over skålen og stil den lunt til dagen efter.

Dagen efter ælter du resten af ingredienserne godt sammen med dejen. Oplever du, at dejen er tør, kan du tilsætte en lillebitte smule vand. 
2 æg

15 g kanel 
50 g pomeransskal (eller syltet ingefærd)
1-2 tsk. stødt nelliker
1-2 tsk. stødt ingefær
1-2 tsk. stødt kardemomme
125 g finthakket mandler
(evt. 1-2 tsk. allehånde)

Når du har æltet godt og alt er blandet godt sammen, er du klar til at rulle ud med en kagerulle. Rul dejen ud lidt ad gangen og i cirka en 1 cm i højden. Du kan nu skære og udstikke dejen med alle de forme, du har.

Bag dine kager ved 175 grader i cirka 10 minutter.

Vil du pynte med glasur, kan du lave en glasur af æggehvider og flormelis – eller den klassiske med kogende vand og flormelis. Vi brugte den klassiske til at lime vores hus sammen med og den med æggehvider til at pynte med.

Du kan bruge lige de krydderier, du vil – og vær ikke nærrig med dem. Men vær varsom med kanelen, den kan hurtigt overtage hele festen.

360 grader rundt om honningkagehuset.
Tag: 10 x 20
Side: 13 x 20
Gavl: 14 x 13 – og 5 cm op til spidsen

 

Share to