Ca. 40 stk. afhængig af hvor store du skærer dine klejner.

2 æg
50 g sukker
50 g smeltet smør
2+3 spsk. cremefraiche (38 pct.)
1 tsk. bagepulver
250 g mel
Palmin ( 2 pakker)
Evt. lidt revet appelsinskal
Evt. revet muskat

Pisk æg, sukker og vanilje med det smeltede smør og cremefraiche. Rør hurtigt mel og bagepulver i og ælt let. Ælt ikke for meget med dejen, så går det luftige nemlig ud af dejen.

Lad dejen hvile en times tid. Rul den ud i 2-4 mm tykkelse med en kagerulle. Nu kommer det lidt vanskelige: Skær dejen ud i romber af 3 x 6 cm. Eller hvad du synes er en god størrelse. (Jeg skærer mine lidt større) I midten af hver romber lægger du et lille snit – og det skal være mindre end du tror. Tag den ene ende af klejnen og før igennem hullet, og hiv enden tilbage hvor den kom fra. Nu skulle klejnen meget gerne være en lille sløjfe og kogeklar?

Kog dine færdigformede klejner i brandvarm palmin. De vil først synke til bunds men kommer hurtigt op til overfladen igen. Vend dem efter lidt tid, så de bliver gyldne på begge sider. Når begge sider er gyldne og flotte, tager du dem op og lader dem dryppe af på en serviet eller fedtsugende papir.

Når de er kølet af, kan du drysse dem med flormelis og servere dem. Eller gemme dem i en kagedåse (uden flormelis).

Se film.

Share to