Lagkagebunde (Sukkerbrødsbunde)
200 g mel
8 hele æg
200 g sukker
4 spsk. kakaopulver

Del fire af æggene i blommer og hvider. Pisk de fire hvider stive og sæt dem til side.

Pisk de fire blommer, fire hele æg og sukker til en cremet æggemasse. Sigt mel, kakaopulver i massen og vend lige så forsigtigt, så du ikke slår luften ud af dejen.

Vend nu de piskede æggehvider i dejen. Smør bagepapir med smør inden du hælder dejen ud over bagepapiret – så er du helt sikker på, at din lagkagebund ikke hænger fast.

Der burde være dej nok til to bradepander. Bag de to kagebunde i cirka 10 minutter ved 190 grader. Drys evt. kagebundene med lidt sukker, når de kommer ud af ovnen.

Når dine kagebunde er kølet helt af, kan du skære dem ud i præcis den form du ønsker, din lagkage skal være. Og dryp dem eventuelt med lidt sherry.

Undlad kakaopulveret hvis du gerne vil have hvide lagkagebunde – og tilsæt evt. vaniljekorn, kokosmel, appelsinskal eller finthakkede, smuttede nødder i dejen. Alt afhængigt af hvilken lagkage du ønsker dig.

Og orker du ikke selv at rode med at bage lagkagebunde, kan du købe dem i supermarkedet eller hos din lokale bager.

Fyld
200 g makroner (fra bageren)
Et skævt sherry
2 æggeblommer
Sukker – hvad der svarer til 1½ alm. kaffekopper
¼ piskefløde

Hæld et skævt sherry over makronerne og lad dem stå lidt. Pisk fløden til flødeskum – og æggeblommer og sukker til en cremet æggesnaps. Vend æggesnaps og flødeskum forsigtigt med makronerne, du har knust groft i hånden.

Du har sikkert lavet æggesnaps som barn – og den skal bare være magen tid. Så gør som dengang.

Læg en lagkagebund nederst og smør fyld jævnt ud over. Læg en lagkagebund over og smør endnu et lag fyld over og afslut med den tredje lagkagebund. Lægger du den sidste kagebund omvendt, får du en helt jævn overflade, der er nem at smøre med glasur.

Glasur og pynt
Smuttede mandler til pynt
Kakaopulver
Kogevandet fra de smuttede mandler
Flormelis

Lav en helt almindelig chokoladeglasur og smør den ud med en kniv over øverste lagkagebund. Bruger du kogevandet fra mandlerne, bliver glasuren helt blank. Inden glasuren er tør, lægger du de smuttede mandler på.

Nu er du klar til fødselsdag. Tillykke.

Share to