500-800 g æbler
Vaniljestang
100-150 g rørsukker
2 spsk. smør
100-150 g rasp
Makroner, knuste
Fløde 38% til flødeskum
Ribsgele

Skræl æbler, fjern kernehus og skær i grove tern. Damp dem i en gryde med en lillebitte smule vand – kun så det ikke brænder på. Når æblerne er blevet til mos (hjælp evt. med en gaffel), tilsætter du sukker og vanilje. Snit vaniljestangen så kornene nemt kan komme fri og give smag. Lad det simre i store 10 minutter, smag til og lad æblemosen køle af.

Smelt smør og sukker (30 g) på en pande og rist derefter raspen gylden, cirka 5 minutter. (Nogen tilsætter kanel, men jeg synes, det er synd for den gode æblesmag.)

Nu er du klar til at bygge din æblekage: Æblemos – rasp – makroner – æble – rasp – makroner – æble … osv. Pynt med iskold flødeskum og ribsgele.

 

 

Share to