Opskriften er lang, men fortvivl ikke. For bager du fx dine medaljebunde i forvejen, er det ingen sag at bygge medaljer til hele fodboldholdet.

Medaljer er som sandwiches. Først en bund smurt med syltetøj – så vaniljecreme – og så en bund smurt med syltetøj og glasur øverst. Du kan pynte dine medaljer helt som du vil med flødeskum, jordbær eller bare lidt stjerner. Hvad du har i skabet.

Syltetøj eller marmelade. Ja, vi brugte den solbærmarmelade vi havde i køleskabet. Men den klassiske medalje er nok med jordbærmarmelade. Igen, brug hvad du har ved hånden.

Mørdej
300g hvedemel
100g flormelis
150g stuetempereret smør
1  æg
Ælt alle ingredienserne godt samme og lad dejen hvile et koldt sted en god halv time. Rul nu dejen ud i et tyndt lad og udstik dine bunde. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne ved 200 grader i cirka 8 – 10 minutter. Lad dem køle helt af på en bagerist, før du bygger dine medaljer.

Vaniljecreme
2 ½  dl. sødmælk
½ vaniljestang
35g sukker
20g maizena
2 æggeblommer
Hæld næsten alt mælken op i en gryde og lad det koge op. Imens mælken kommer i kog, rører du sukkermassen: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem sammen med sukker og maizena. Når vaniljekornene er mast godt ud, rører du æggeblommer og den sidste smule mælk i sukkermassen. Og pisk.

Når mælken koger kommer du sukkermassen i gryden og pisker rigtig godt. Mælken bliver ikke tyk med det svums – men det kommer. Og du skal hele tiden piske. Når mælken og sukkermassen er blevet til en fin creme, kommer du den i en beholder og dækker dem med husholdningsfilm og undgår skin og kondens.

Du får det bedste resultat, hvis din creme er helt kold, inden du bygger dine medaljer. Så lad den køle et par timer i køleskabet – eller rør den dagen før. Den kan sagtens holde sig.

Glasur
100-150g flormelis
En anelse kogende vand
Helt klassisk. Flormelis og kogende vand. Hæld vandet i lidt ad gangen. Husk glasur størkner temmelig hurtigt, så rør den umiddelbart inden du skal pynte dine medaljer.

Se film

 

 

 

 

Share to