1 bundt rabarber
300-400 sukker – måske lidt mere, hvis rabarbernes er sure
1 kg blommer
2 dl eddike
1 spsk. hele korianderfrø
10 kardemommekapsler, let knust
1 spsk. spidskommen, hel
2 laurbærblade
4 stjerneanis
2 tørrede chili
1 spsk. hele sennepsfrø

Skyld og skær dine rabarber i mindre stykker. Læg dem og alle de andre ingredienser i bradepanden – og bag det ved 175 grader i mindst en time. Smag på herligheden efter 30 minutter og kom evt. mere eddike eller sukker i. Er dine rabarber sure, skal du måske bruge 500-600 g sukker. Men smag til.

Begynder den at branke, lægger du bare sølvpapir løst over bradepanden.

Når tiden er gået, og du synes, at din chutney er perfekt, tager du den ud. Hæld den på glas du har skyllet i Atamon eller på anden vis har pasteuriseret.

Så enkelt. Så godt.

 

Share to