Paella de MariscoIngredienser

Fiskefond
friske urter – hvad du lige har
evt fiskeskrald
Salt og Peber
500 g blåmuslinger
250 g venusmuslinger
250 g blæksprutte tuber (sepia)
250 g blæksprutte ringe (calemaris)
ca 10-15 rejer
1 stor tomat
1 stort løg
3 fed hvidløg
Bredbladet persille
1 rød peber
Lidt safran
Olivenolie

Ca 200 g ris (brug risotto ris hvis du ik lige har været en tur i Spanien for at hente rigtig paella ris)

Start med at koge en fiskefond. Hvis du ik har fået fat i fiskerester fra din fiskemand kan du, som jeg, koge blåmuslingerne i noget vand med urter og salt og peber. Muslinger, vand og urter skal simre i ca 20-25 min.

Før du går i gang med din pande er det vigtigt at alt er skåret i stykker. Hak tomater, løg, hvidløg, persille og rød peber fint og skær blæksprutten i mindre stykker.

Sæt panden over ilden og kom godt med olivenolie på. Du behøver ikke at have en rigtig paella pande, det er bare vigtigt at din pande får jævn varme i hele bunden.

Først steges rejerne, tag dem af panden efter ca 5 – 7 min. Tilsæt lidt mere oliven olie og steg venusmuslingerne i ca 5 min. Tag også dem af og sæt dem til side sammen med rejerne. Mere olie på panden og nu steges blæksprutten. Efter nogle minutter tilsættes tomat, rød peber, løg, persille og hvidløg. Bland det godt. Si fiskefonden og hæld den ved, det skal dække ingredienserne helt i panden. Tilsæt ris og safran bland igen. Rør rundt én gang og læg låg på. Skru lidt ned for varmen og lad retten stå i ca 15-20 min. Du må endelig ikke røre i paellen da den kan blive grødet som en risotto – og det er ikke meningen! Smag lidt på risene undervejs for at finde ud af hvornår de er ‘al dente’. Tilsidst lægges rejer, venus muslinger og blåmuslinger ved. Server med frisk citron

Bon profit!

Se film.

Share to