10-12 pandekager alt afhængigt af hvor tykke du kan lide dine pandekager.

1 øl
150-200 g mel – så det passer og dejen er fast men stadig flydende
2-3 spsk. sukker (ikke nødvendigt)
1 æg
En knivspids salt
Evt. lidt citronskal
Smør til stegning

Slå ægget ud i en skål og hæl øllen i. Pisk det let sammen med en gaffel. Tilsæt sukker, citronskal og mel. Tilsæt melet lidt ad gangen og kun så meget så dejen stadig er flydende.

Smelt smør på en pande og lad det bruse op inden du hælder din første pandekage på. De kan hænge fast, hvis panden ikke er ordentlig varm. Prøv dig frem men hæld ikke for meget dej på gryden. Og hæld dej i midten af panden og drej den så rundt – på den måde fordeler dejen sig nemt på hele panden. Når pandekagen er gylden i siderne er den klar til at vende og blive bagt på den anden side.

Vi spiser vores pandekager med sukker og æblesmør. Og måske lidt vaniljeis, når det skal være rigtig godt.

God søndag.

 

Share to