Cirka 150 stk.

250 g smør
250 g sukker
1 dl piskefløde
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt peber (hvid peber hvis du har)
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
500 g mel
Fintrevet appelsinskal

Først pisker du smør og sukker helt hvidt. Så pisker du langsomt piskefløden i smørmassen. Dejen er nu helt blød og lækker. Hæld mel og alle krydderierne i smørmassen og ælt rigtig sammen med hænderne, så der ikke gemmer sig klumper af fx peber i dejen. (Vend evt. alle de tørre ingredienser sammen inden du ælter det i smørmassen.) Nu skulle dejen meget gerne være fast og klar til at rulle.

Del dejen og rul den i små pølser på størrelse med en finger. Skær pølserne i små stykker med en almindelig kniv og tryk dem lidt på toppen. Læg alle pebernødderne på en bageplade og bag dem lysebrune ved cirka 200 grader. De skal bage 7-10 minutter.

Se film.

 

Share to