Denne spanske småkage er meget anderledes, end de danske vi kender. Dejen smulrer, der er ikke bagepulver eller særlig meget fedtstof i. Faktisk er den lidt besværlig – men så absolut det hele værd. Når de er færdige og rullet i flormeles, så knaser den helt vildt og smelter i munden.

200 g mel
225 g smuttede mandler
140 g margarine
100 g sukker
½ tsk. kanel

Forvarm ovnen 180 grader. Når ovnen er varm, så rist melet i cirka 10 minutter – og derefter de hele mandler til de er gyldne.

Sæt ovnen ned på 120 grader, mal mandlerne til mel og bland margarine, sukker og kanel i en stor skål. Tilsæt de andre ingredienser. Og er dejen tør, har du gjort det helt rigtigt.

Rul, mas dejen ud på bordpladen og brug et lille glas som kage-udstikker. Læg de små kager skulder mod skulder (de hæver ikke) og bag dem 25-30 minutter. Køl kagerne på en rist, og når de er helt kolde, er klar til at blive rullet i flormelis.

Share to