Denne portion er nok til fire personer, og vi brugte:

250 g røde linser
1-2 løg
3-4 fed hvidløg
En god klump ingefær, hakket (vi brugte cirka halvdelen af den klump, der er på billedet)
2 peberfrugter
2 tomater – og du kan sagtens bruge flere
1 dåse flåede tomater
1 grøntsagsbouillon
1 liter vand
Paprika
Lidt chilipulver
Salt & Peber
(og evt. lidt cayennepeber og tabasco)

Hak løg, hvidløg, ingefær og sorter det let i gryden sammen med alle krydderierne. Tilsæt de hakkede peberfrugter og tomater. Lad det simre lidt og tilsæt så de flåede tomater, linser og vand. Brug mere vand, hvis du ikke ønsker en tyk suppe.

Nu skal det bare koge til linserne er bløde (cirka 10-20 min.). Og du smager selvfølgelig til med salt og peber og evt. ekstra krydderi.

Fra start til slut tager suppen cirka en halv time. Vi spiste indisk nan til, men brød med gedeost og gourgette vil også gøre det godt. Velbekomme.

Share to