til ca. 4 pers.

1 pose De Cecco Spaghettini
5-7 skiver guanciale

1 flaske tomat passata
1 løg
Pecorino ost
Frisk basilikum
Salt & peber

Mens spaghettien koger, laver du tomatsovsen. Skær skriver af din guanciale og steg dem på en pande. Når de er fine og sprøde, tager du dem af panden. Lad endelig fedtet blive – det er jo der smagen gemmer sig. Steg løget let og kom tomat passata i. Det er svært at sige, hvor meget… men nok det meste af flasken, men spaghettien skal ikke ende med at svømme i sovs. Så, sjus dig frem. Riv pecorino over tomatsovsen og krydr med basilikum. Smag til med salt & peber.

Nu er den klar til at blive vendt rundt i spaghettien. Server med det samme.

Kan du få fat i guanciale, bliver smagen meget mere intens og italiensk. Den er stærkere end dem vi ellers kender – som fx. alm. italiensk bacon eller pancetta.

Et godt tip direkte fra DJ Farrapo. Når spaghettien er færdig, hælder du vandet fra – og lynhurtigt tilbage i gryden. Det er fint, at der hænger noget vand ved. Så brænder den ikke på.

Share to