Når du sylter rødbeder, kan du vælge til og fra af ingredienserne helt som du vel. Vælg dem du bedst kan lide.

Ingredienser
½ kg rødbeder
Salt
1 l æbleeddike eddike – eller helt alm. eddike
Cirka 200 g sukker
Hel kardemomme
Kanelstang
Hel allehånde
Laurbærblade
Hele gule sennepsfrø
Hel sort peber
Kvist frisk timian
Peberrod i tynde skiver

Kog de hele rødbeder til de er møre (30-45 min.). Giv dem et chok under den kolde hane og gnid skindet af med det samme. Vil du undgå helt røde hænder, kan det være en god idé at bruge gummihandsker. Skær rødbederne i skiver og kom med i skoldede sylteglas.

Kog de andre ingredienser sammen til en lage og hæld dem over rødbederne. Læg dem eventuelt i en lille stofpose, så er krydderierne nemme at tage op af sylteglasset, hvis de afgiver for meget smag.

Læg peberroden i skiver øverst og tilsidst – den bliver besk, hvis den koger med. Og fyld evt. glassene op med kogende vand, hvis der ikke er lage nok.

Share to