Opskrift - Valgfrit valgflæskStegt Flæsk med æblekompot
2 store madæbler
2 små ­løg
10 tykke skiver flæsk
Rør­sukker,
Groft salt,
En frisk stærk chilli,
Timian
Rugbrød med kerner
Stærk sennep

En pande varmes rigtig godt op, og flæskeskiverne brunes et minut på hver side. Flæsket saltes, og lægges efterfølgende i ovnen ved ca 180 grader i 10-15 min. Gem fedtet fra flæsken på panden.
Løg pilles og skæres i tynde skiver. Æblerne vaskes og skæres i tynde både.
Æblerne brunes i fedtet på panden. Sænk varmen og steg løg og chili med. Smag til med timian og sukker.
Serveres med rugbrød og eventuelt sennep.

Paneret Flæsk
Rasp
Æg
Masser af smør
10 skiver kogeflæsk
Mælk
Mel
Persille
Kartofler
Salt og peber

Sæt kartoflerne over. Slå ægget ud i en tallerken og pisk med en gaffel. Vend flæsk i æg, derefter rasp og steg det på den meget varme pande. Når flæsken er valnøddebrun, er den færdig. Hold eventuelt kødet varmt i ovnen, mens du laver sovsen og kartoflerne koger færdigt. Sovsen er en klassisk opbagt sovs: Smør og mel røres til en melbolle, der samler sig flot inden i piskeriset – og så mælk i til sovsen rammer den perfekte tykkelse. Når du har smagt sovsens til, er den klar til persille.

Se film.

Share to